Jan Eliasberg felfedezte, hogy élvezi a bélfelújítás gyakorlati, kreatív élményét

  • Lakástulajdonosok: Jan Eliasberg forgatókönyvíró/rendező és regényíró közzétette otthoni átalakítását a Sweetenen
  • Hol: Upper West Side, Manhattan NYC
  • Elsődleges felújítás: 1750 négyzetméteres penthouse szövetkezet megnyitása nyitott koncepció nélkül, a teljes otthon korszerűsítése mellett
  • Közreműködik: Sweeten fővállalkozó
  • Idézet a háztulajdonostól: „Sweeten vállalkozóm rendíthetetlen nyugalmat hozott, amiről tudtam, hogy jót tesz majd nekünk, amikor a dolgok körte alakúra fordulnak (ahogy elkerülhetetlenül az lesz).”
  • Jan Eliasberg háztulajdonos írta. Kate Glicksberg „After” fotói.

    Az építészet „valaminek összetett vagy gondosan megtervezett szerkezete”. E meghatározás szerint életem nagy részében az építészettel foglalkozom. Film- és televíziós rendezőként elképzelem az ideális struktúrát egy történet elmesélésére, majd más kreatív művészekkel együttműködve megvalósítom ezt az elképzelést.

    Semmit sem szeretek jobban, mint látni a lehetőségeket, ez az ösztön, ami jól szolgált, amikor lakást kerestem New Yorkban. Ha a listán az állt volna, hogy „hozd el a fogkefédet”, akkor elengedném, de ha az lenne, hogy „hozd a vállalkozót”, rohannék időpontot egyeztetni.

    Úgy döntöttem, hogy veszek egy penthouse lakást, mielőtt még láttam volna. Ez volt a COVID harmadik hónapja, amikor a NY Times bejelentette, hogy „New York meghalt”. A hazai rovatban minden cikk arról szólt, hogy a New York-iak végleg a Hudson-völgybe vagy a Hamptonsba költöznek – bárhová, kivéve New Yorkba. Nyílt nap nem volt. Senki sem akarta vállalni azt a kettős csapást, hogy otthont vásároljon és felújítson egy globális világjárvány idején, kivéve egy kissé őrült embert… mint én.

    Előző

    Következő

    Megbirkózni a bél regenerációjával

    A bróker listája alaprajzot tartalmazott: egy 1750 négyzetméteres penthouse; tágas szobák; kilátás a Central Parkra; körbefutó terasz és fény délről, keletről és nyugatról. Mi lehet a baj?

    Hát… a tető szivárog, és vízfoltok vannak a mennyezeten; penész a szekrényekben; linóleum a padlóra ragasztott azbeszt csipke ragasztóval; sárbarna festék; zöld bozontos szőnyeg; és egy labirintusszerű áramlás, amitől úgy éreztem magam, mint egy pszichotikus patkány egy lehetetlenül kicsavart labirintusban. Ragaszkodtam az elképzelésemhez, átfésültem a Pinterestet inspiráló képekért, és közzétettem a projektet a Sweeten-en.

    Minden fényt terjeszt

    A szobák már tágasak voltak, ezért nyitott koncepció mellett döntöttem. Hatalmas boltívet alakítottunk ki a nappali sötét és zavaros bejáratából. Hirtelen a déli fekvésű ablakok falának fénye elárasztotta a bejáratot, megvilágítva a tiszta utat. A háború előtti New York-i lakásokból kölcsönözve a design gesztusát, francia ajtókkal kötjük össze a nappalit és az étkezőt. Az ebédlő lett a külön irodám és a vetítőterem (ahol íróként és rendezőként a legtöbb időt töltöm). Egyben harmadik hálószobaként is szolgál.

    Összeállítom a felújítási csapatomat

    Vállalkozóm, Sweeten rezzenéstelen nyugalmat hozott, amiről tudtam, hogy jót tesz majd nekünk, amikor a dolgok körte alakúra fordulnak (ahogy elkerülhetetlenül megtörténik). Bemutatta nekem Danielle Albertet, egy nagyszerű építészt, akivel több korábbi projekten is együtt dolgozott.

    Stratégiai szerkezeti változtatásokkal együtt hangszereltük a lakás áramlását. A szobákat a fény felé nyitottuk, hangsúlyozva a magas mennyezet és az eredeti tokos ablakok letisztult, modern eleganciáját. És természetesen számos kódsértés, azbesztveszély és vízkárosodott mennyezeti javítások az út során.

    Forrás

    A Gress.hu-n jelent meg először a bejegyzés A filmrendező és regényíró lakásának átalakítása a Upper West Side-on.



    Forrás